The Blog

Cati bani castiga un dermopigmentist

Cati bani castiga un dermopigmentist?

Cati bani castiga un dermopigmentist?


Foarte multi se feresc sa spuna cat castiga, iar cei care fac parte din aceasta industrie de beauty, nu sunt o exceptie. Eu nu consider banii, ca fiind un subiect tabu si am mai spus-o si pana acum, insa s-a pierdut asa usor in negura timpului.


Poate ca unii dintre colegii mei de breasla, o sa fie putin suparati ca abordez un astefel de subiect, dar consider ca este un moment ideal sa dam cartile pe fata si sa discutam lucruri serioase si de interes pentru toata lumea.


De ce sa vorbim despre bani?


Toata lumea cunoaste importanta banilor si fiecare alege pe ce pozitie se afla acestia in lista prioritatilor. Insa, indiferent de clasament, fac parte din viata de zi cu zi, ba chiar din grijile noastre zilnice. E un motiv suficient de bun, zic eu, dar nu singurul.


Nu, nu discutam aici despre superficialitate si materialism. Este ok sa sti cu cat este rasplatita o meserie sau alta, sa sti pe ce pozitie te aflii in piata, din punct de vedere al preturilor. Este corect fata de tine, cat si fata de clientii tai. Pentru ca da, preturile sunt printre factorii care iti definesc castigurile.


Multi vor spune, dar ce conteaza asta atata timp cat faci ce iti place? Ei bine, conteaza. Poti face ceea ce iti place si sa duci o viata mai mult decat decenta. Plus ca poate iti plac mai multe lucruri, de ce sa nu alegi cea mai profitabila pasiune a ta? Banii iti ofera acces la educatie, dezvoltare personala si intelectuala, nu doar la lux si opulenta. Deci in felul acesta, poti chiar sa aduci un plus societatii in care traiesti.


Sa trecem la calcule:


Gata cu argumentele, nu vreau sa ma lungesc prea mult. Ca specialist dermopigmentist si ca trainer am acces la suficiente informatii cat sa putem trece la calcule:


Pretul mediu al unei proceduri este de 800 de lei. Din acesta scadem pretul consumabilelor. Aproximatix 9 lei acele utilizate, 15 lei pigmentii, 10 lei anestezicul, plus alte consumabile marunte. In total aproximativ 50 de lei.


Daca esti un dermopigmentist activ si ai cate doua cliente pe zi, timp de 20 de zile pe luna: inseamna 32.000 de lei. Din acestia scadem consumabilele si ne raman 30.000 de lei pe luna. Mai exact 6.500 de euro pe luna.


Este o suma chiar foarte atractiva. Mai ales ca programul nu este de 8 ore pe zi. In medie o procedura de micropigmentare a sprancenelor dureaza intr 2 si 3 ore. Deci muncesti intre 4 s 6 ore pe zi, in functie de experienta si rapiditatea ta.


Exista mai multe tipuri de specialisti


Desigur ca preturile procedurilor si al cheltuielilor difera. Difera in functie de drumul pe care il alegi. Poate iti amenajezi la tine acasa, un spatiu unde lucrezi. Atunci pretul procedurii este mai redus, dar si costurile la fel. Fara chirie si altele.


Poti alege sa lucrezi la un salon, unde pretul este mai mare, nu achiti tu cheltuielile, si cel mai probabil esti platit la procent.


Exista si o a treia categorie. Cei ce isi dezvolta propriul business, propriul brand personal. Atunci si preturile si cheltuielile sunt pe masura.


In concluzie, castigi atat cat muncesti. Totul depinde de cat de mult iti doresti sa fii bun in ceea ce faci.


Raluca Danaila, master trainer in dermopigmentare.