The Blog

Raluca Danaila, Master Trainer, Contour Academy

Cel mai bun trainer in sprancene?

Raluca Danaila, master trainer in dermopigmentare, dermopigmentist si autor de specialitate in domeniul.


Cel mai bun trainer in sprancene?


Suntem in blogul Contour Academy, asadar cu siguranta ar fi gresit din punct de vedere moral ca in urmatoarele randuri sa sustinem sus si tare ca cel mai bun trainer in dermopigmentarea sprancenelor este Raluca Danaila, master trainerul nostru in domeniu.


Ce am invatat de-a lungul timpului, chiar de la cursantele noastre in arta micropigmentarii sprancenelor este ca fiecare isi alege trainerul cel mai potrivit, tinand cont de mai multe criterii pe care le vom enumera mai jos.


Pozele pot minti cateodata!


Fiecare academie isi prezinta cursurile, produsele si mai ales trainerii, in cea mai spectaculoasa lumina posibila, bineinteles, evidentiind exclusiv aspectele pozitive. Si pentru a face acest lucru, cea mai simpla metoda este prin post-uri pe facebook si instagram, cu grafica frumoasa, apetisanta, convingatoare. Si, da, accelasi lucru il facem si noi. Si, daca nu te afli aici doar ca sa carcotesti si sa barfim impreuna, o sa iti dai seama ca este normal sa fie asa. Fiecare dintre noi, oamenii, cauta sa expuna cea mai buna versiune a lui.


Jobul de trainer implica insa mult mai multe aspecte decat frumusetea si capacitatea de a tine in mana un aparat de micropigmentare, cu zambetul pe buze. 🙂


Un trainer este un educator!


Inainte de toate, cel mai important aspect care defineste un trainer este capacitatea lui de a transfera informatii, cunostinte si experiente cat mai eficient catre fiecare dintre cursantii aflati in sala. Iar acest lucru se face prin viu grai.

O poza nu va putea vorbi niciodata mai mult decat stilul vestimentar, poate o atitudine "gandita" si promovata sau o postura. Chiar daca se spune ca o fotografie face mai mult decat 1000 de cuvinte, realitatea este ca de cele mai multe ori o poza reprezinta o frantura dintr-un om si atat.


Judeca prin prisma video-urilor YouTube!


Suntem in era tehnologiei si trebuie sa profitam la maxim de aceasta. In zilele noastre toate academiile care comunica eficient comunica si video. Si ce trebuie sa fie un trainer decat un excelent comunicator? Noi iti recomandam sa cauti numele trainerilor din lista scurta pe care o ai si sa urmaresti video-uri YouTube in care acestia predau, pe real, pe viu, cat mai putin editat si montat. Cauta video-uri in care trainerul este "vlogger" si ofera informatii despre dermopigmentare tuturor celor interesati. Masoara cat mai bine in ce masura este pe acelasi film cu trainerii pe care ii urmaresti. Explica bine? Este o persoana calda? Este dura? Este aroganta? Transmite bine ce isi propune? Ii intelegi explicatiile? Turuie ca o tocilara din scoala primara sau isi priveste in ochi cursantii si isi adapteaza stilul de comunicare astfel incat toata lumea sa absoarba informatii? Gandeste-te si fa o comparatie cu profesorul de la care ai invatat cel mai bine in scoala. Se potrivesc?


Un curs este un punct de cotitura in viata fiecarui cursant.


Simpla idee de a participa la un curs reprezinta un punct important in viata fiecarui cursant. Vei decide dupa acest curs daca cariera ta va merge in directia domeniului ales. Mai pe scurt, dupa curs sau chiar in timpul cursului vei decide daca vrei sa nu sa devii dermopigmentist sau, daca te simti suficient de inspirata sa devii trainer in domeniul micropigmentarii sprancenelor. Alege un trainer care sa te inspire si care sa iti ofere tot suportul din lume pentru a iti urma visul. Alege-ti cu grija trainerul tau si nu te grabi, decizia de a urma un curs in dermopigmentare este una importanta, asadar trateaz-o ca atare.


Practica este foarte importanta, dar este irelevanta fara teorie


In cadrul cursurilor de infrumusetare practica are un rol extrem de important, insa la fel de important este sa inveti regulile de lucru corecte, precise. Contrar parerilor populare, talentul nu este altceva decat capacitatea unei persoane de a pune in practica mai rapid anumite cunostinte. Totodata, lipsa talentului nu inseamna absolut deloc ca nu vei putea sa inveti, sa te dezvolti si chiar sa excelezi. Lipsa talentului este doar o "incetinire" a ritmului de invatare si atata tot. De obicei insa, oamenii "netalentati" sunt si mai ambitiosi, isi doresc sa demonstreze ca pot excela si, de cele mai multe ori reusesc sa faca acest lucru. In aceeasi maniera, oamenii "talentati" obisnuiesc sa nu isi exploateze calitatile si sa ramana doar cu potentialul nefolosit, renuntand mai repede.


Raluca Danaila, master trainer in dermopigmentare.